Finlandsfrivillige Helge Bernhard Wallman

Gjorde en kortare dagsutflykt till Rimbo kyrka och dess kyrkogård för att besöka och dokumentera finlandsfrivillige Helge Bernhard Wallmans grav.

Som så ofta möttes man av en gravvård i stort behov av rengöring efter årtionden av angrepp av mossa och alger som har lagt sig som ett tjockt täckte över hela gravvården. Det var svårt att urskilja inskriptionen men det gick, dock blev det inga bra bilder. Graven ser ut att underhållas, då det fanns krukor med nyplanterade blommor.

Har uppdaterat kartmarkören i kartdatabasen som du når genom att klicka här och placerat den över rätt kvarter (kvarter 07B) och gravnummer: 049-050 på Rimbo kyrkogård.


Helge Bernhard Wallman – betonggjutare född den 12 juli 1913 i Botkyrka, Stockholms län, var bosatt i Rimbo. Han stupade den 2 mars 1940 vid Märkäjärvi.

Jordfästning skedde den 24 april i Rimbo kyrka med gravsättning på dess kyrkogård. Gravens plats är kvarter 07B nummer 049-050. På gravvården anges ’Sergeanten i Svenska Frivilligkåren Helge Bernhard Wallman föddes 12.7. 1913 i Botkyrka stupade 2.3. 1940 i Norra Finland För Finland För Sverige’.

 

 

© 2024 Juho Ojala | Krigsminnen.se